Robomaster S1 yapay zekâ, mühendislik ve robot yapımı gibi konulara ilgi duyanlar için geliştirilmiş 46 parçadan oluşan, dört çeker ve her yöne hareket edebilen tekerleklere sahip bir eğitim robotu.
Eğitim odaklı, bireysel tüketicileri hedefleyen robotlar da epey fazla sayıda mevcut. Ancak bunların hem donanım hem de yazılım tarafında eksikliklere sahip olduğunu biliyoruz. Bazıları yapıyı veya maliyeti basitleştirmek adına sadece temel sensörlere ve parçalara sahip. Diğerleri ise kullanıcılara robotları programlama izni veriyor, ancak bunu kısıtlı biçimde, özelleştirilmiş blok tabanlı programlama üzerinden yapma fırsatı sunuyor.
Fırçasız motor, Mecanum tekerlekler, mekanik yalpa çemberi, FPV kamera ve altı PWM (Pulse Width Modulation – Darbe Genişlikli Modülasyon) portu ile çoğu profesyonel robotta gördüğümüz seviyede parçayı bu robotta görüyoruz.
Yazılım tarafında ise robot altı adet AI modülü içeriyor. Bunlar bilgisayar görüşü ve nesne tanımlamayı kullanarak nerede dönmesi, hareket etmesi veya hareketleri tanıması gerektiğini anlamasına yardımcı oluyor. Eğer bunları yeterli bulmuyorsanız robot, çocuklar için kolay gelen Scratch dili ya da daha karmaşık olan, ancak hâlâ öğrenmesi kolay sayılan Python ile programlanabiliyor. Robotun programlanabilir olması, diğer S1 robotlarıyla gerçekleştirilecek teke tek veya grup hâlindeki savaş modlarında avantaj kazandırabilir.
Mobil uygulama yardımıyla programlanabilen robot, üzerinde bulunan 31 sensörden ve kameradan gelen verileri işleyerek etrafındaki nesneleri tanıyabiliyor. Seslere karşılık verebiliyor ve diğer S1 model robotlarla iletişim kurabiliyor.
Çizgi izleme, hareketli nesneyi takip etme ve işaret algılama gibi yazılımların yanında Scratch 3.0 ve Python programlama dillerindeki ek yazılımlarla robotu daha da geliştirmek mümkün.
Robomaster eğitim robotu fiyatı ne kadar?
Daha çok robot güreşlerinde kullanmak için geliştirilen Robomaster’ın 499 dolarlık fiyatı biraz pahalı olsa da bu tür ürünlere ilgi duyanlar için uygun bir seçenek.
Kaynakça: TeknoBlog , Teknosafari ,Wired
Yorum Yap